"Kad smo zaustavili napad BiH i malog Pjanića, možemo sve"
Foto: EPA

Martin O'Neill pred utakmice baraža

"Kad smo zaustavili napad BiH i malog Pjanića, možemo sve"

M. Šljivak

Novembar je mjesec u kojem ćemo dobiti i preostale učesnike Svjetskog prvenstva u Rusiji.

U baražu će se naći i reprezentacija Republike Irske koju sa klupe predvodi Martin O'Neill, a ova selekcija će za protivnika na putu ka Mundijalu imati selekciju Danske.

Selektor Irske je spreman za duel sa Dancima i O'Neill kao najveću opasnost vidi Cristiana Eriksena. Međutim, tvrdi da niko nije nezaustavljiv i vjeruje da je to njegova selekcija pokazala u baražu za Euro 2016. godine, kada su zaustavili napadački dio tima reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Eriksen je sasvim sigurno u rangu najvećih evropskih fudbalera. Znam na koji način ga zaustaviti, ali će biti to biti izuzetno teško. Vratiću se na utakmice baraža za Euro protiv Bosne i Hercegovine. Kada pogledate njihov napad, bio je zaista vrhunski, baš kao i mali veznjak Miralem Pjanić. Ipak, nismo im dozvolili kreativnost u igri i oni jednostavno nisu postojali u tim utakmicama. Mnogo možemo naučiti iz tih utakmica sa BiH i da možemo zaustaviti apsolutno sve", rekao je Martin O'Neill.

Prvi meč baraža za odlazak na SP Irci igraju u Danskoj 11. novembra, a revanš je tri dana kasnije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi