Kada Jose Mourinho izbaci Drogbu...

Mourinho treći put izbacuje Drogbu iz Lige prvaka

Kada Jose Mourinho izbaci Drogbu...

Real Madrid je sinoć na gostovanju u Istanbulu poražen od Galatasaraya 3:2, ali je zbog boljeg međusobnog duela izborio polufinale. 

Madriđani su u prvom susretu odigranom na Santiago Bernabeu savladali Turke 3:0. Nakon susreta veliki trener i fantastični napadač Galate su dugo ostali u zagrljaju. 

 

"Čestitao mi je i poželio sreću u nastavku takmičenja i da osvojim trofej. Ostao sam prijatelj sa većinom svojih igrača, ali sa Drogbom imam zaista poseban odnos," rekao je Mourinho. 

 

Historija je naklonjena Portugalcu. Naime kada je god jedan Mourinhov tim izbacio Drogbin iz Lige prvaka Portugalac je bio prvak Evrope. Sa Portom je 2004. godine bio u grupi sa Partizanom, Real Madridom i Marseilleom čiji je dres nosio Drogba, dok je sa Interom 2010. izbacio Chelsea. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.