Kada počinju prelazni rokovi?
FOTO: Juventus.com

Bliži se ludilo na tržišu

Kada počinju prelazni rokovi?

Iako većina evropskih liga završava ove ili naredne sedmice, za fudbalske sladokusce ne prestaje zabava, jer uskoro počinje prelazni rok. 

Ako je suditi prema izvještajima inostranih medija, ovog ljeta nas očekuje mnogo zanimljivih pokušaja transfera. Neki od najtraženijih fudbalera će biti Aubameyang, Belotti, Mbappe, Griezmann ili James Rodriguez. 

Mi vam u ovom tekstu donosimo datume početaka prelaznih rokova. Kada su u pitanju najjače lige u Evropi, prelazni rok prvo počinje u Engleskoj i to 9. juna, dok će u Italiji i Španiji početi 21 dan kasnije. Treba spomenuti i Kineze, od kojih se ponovo očekuje mnoštvo ponuda, a kod njih prelazni rok počinje 19. juna, a trajat će do 14. septembra. 

U američkoj MLS ligi prelazni rok počinje 10. jula, a završava se 9. augusta. Naravno, ako barem neke transfer špekulacije budu tačne, ovog ljeta bi mogli ponovo svjedočiti obaranju rekorda po visini obeštećenja za jedan transfer.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi