Kada ste Zlatan onda nisu bitne tradicije u Švedskoj

Ukrao šou na proslavi titule

Kada ste Zlatan onda nisu bitne tradicije u Švedskoj

E. Čaušević

Fudbaleri Malmoa su ovog vikenda i zvanično proslavitli titulu prvaka Švedske koju je svojim prisustvom uvećao i Zlatan Ibrahimović.

Ibrahimović je svoju karijeru počeo u dresu ovog kluba, a za Malmo je odigrao 47 utakmica i postigao je 18 golova prije nego što je 2001. godine odlučio da pređe u Ajax. Malmo je uspio da osvoji novu titulu prvaka Švedske, a na dodjeli pehara bio je i Ibra.

I ovaj put se pokazalo da Zlatanu nisu bitni nikakvi protokoli, te da on stvari radi kako želi. Naime, u Švedskoj je tradicija da šampionu pehar uruči predsjednik Fudbalskog saveza ove zemlje, ali je Ibrahimović odlučio da on bude taj koji će dati trofej kapitenu ovog kluba Marcusu Rosenbergu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi