Kada trener živi za klub, onda su i čuda moguća

Nevjerovatne emocije Inzaghija

Kada trener živi za klub, onda su i čuda moguća

Lazio je jučer napravio pravo malo sportsko čudo gostujućom pobjedom nad Juventusom, koji je posljednji put u Seriji A na svom terenu izgubio još u 1. kolu sezone 2015/2016. od Udinesea (1:0).

Nebeskoplavi su slavili sa 2:1 i to na nevjerovatan način. Nakon prvog poluvremena su gubili sa 1:0, potom golovima Immobilea preokrenuli rezultat, a u sedmoj minuti sudijske nadoknade 'preživjeli' penal.

Dybala je šutirao, a Strakosha sjajno odbranio njegov udarac sa bijele tačke i ubrzo nakon toga se čuo i posljednji sudijski zvižduk.

Uslijedilo je veliko slavlje fudbalera sa navijačima kojem se pridružio i Simone Inzaghi, sjajni mladi trener koji pravi nevjerovatne uspjehe sa ekipom koja je, objektivno, slabija od vodećih timova u Seriji A. Lazio je trenutno bodovno izjednačen sa Juventusom (19 bodova), što je pravi dokaz da Lulić i društvo idu u pravom smjeru.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inzaghi je legenda Lazija koja živi za taj klub, a snimak njegovog nevjerovatno emotivnog radovanja nakon utakmice to najbolje potvrđuje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi