Kahn: Teško je biti motivisan kad ste rezerva Neueru

Legendarni golman jasan

Kahn: Teško je biti motivisan kad ste rezerva Neueru

D. Rakanović

Legendarni golman Oliver Kahn smatra da je Manuel Neuer nezamjenjiv, te da su ostali njemački golmani u njegovoj sjenci. 

Neuer već godinama je nezamjenjiv na golu Bayerna i reprezentacije Njemačke. 

"Manuel Neuer je dominantan, to dokazuje na velikim utakmicama. Ne sjećam se da je ikada imao nekih problema. Možda u revanšu protiv Reala ove godine, ali tada je bio povrijeđen, a prije toga u Minhenu je odlično branio. U reprezentaciji vrlo rijetko pravi greške. Pouzdan je na Evropskim i Svjetskim prvenstvima. Imamo mi mnogo dobrih golmana koji su mu alternativa, poput ter Stegena, Lenoa ili Trappa. Oni su svi izvanredni, ali su u Neuerovoj senci i sigurno je veoma teško motivisati ih", rekao je Kahn. 

Na Kupu Konfederacija selektor Joachim Loew je zbog povrede Neuera pružio priliku Lenou i ter Stegenu da brane za nacionalnu selekciju. Njemačka danas igra protiv Meksika u polufinalu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi