Kaka: Hvata me nostalgija za evropskim fudbalom

Brazilac uživa u MLS-u

Kaka: Hvata me nostalgija za evropskim fudbalom

Teme:

New York City i Orlando City će u ponoć po našem vremenu odigrati utakmicu MLS lige.    

Jedan od najvećih aduta Orlando Cityja na Yankee Stadiumu bit će brazilski genijalac Kaka, koji je u intervjuu za ugledni Eurosport priznao da ga uhvati nostalgija kad gleda evropski fudbal u kojem je nekada 'harao'. 

"Naravno, odmah me uhvati nostalgija. No, danas imam drugačiji pristup prema fudbalu nego kada sam bio mlađi. Opušten sam i uživam. Period koji sam proveo u Evropi je bio sjajan, ali ne žalim za time", kazao je Kaka.

Kaka ne krije da je sretan što je krajem prošle godine imao priliku ponovo zaigrati za brazilsku reprezentaciju. 

"Bilo je teško pretpostaviti šta će trener i ljudi iz Brazila reći o mom transferu u MLS. Na sreću, prepoznali su da nisam došao ovamo završiti karijeru, već igrati fudbal. Vjerujem da ima još snage u meni", ističe Kaka. 

Nekadašnji član Milana i Real Madrida je oduševljen rastom fudbala u MLS-u.

"Ovdje je nevjerovatno. Prošle sezone prosječna posjećenost na utakmici je bila 32.000. Navijači su uz nas, gubili mi ili dobijali, a posebno je kad odeš na gostovanje u Seattle ili Portland. Kakva je to atmosfera, baš se osjeti strast...", dodao je Kaka.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi