Kaka je 2006. godine ponizio Messija i Argentinu
Foto: Screenshot

Bio je nezaustavljiv

Kaka je 2006. godine ponizio Messija i Argentinu

E. Čaušević

Legendarni brazilski fudbaler Kaka oprostio se u suzama od Orlanda u kojem je nastupao prethodnih sezona.

Kaka je odlučio da neće produžiti ugovor sa američkom ekipom, a zadnju utakmicu odigrao je u nedjelju u posljednjem kolu MLS lige za ovu sezonu. Brazilac će se prema svemu sudeći vratiti u Brazil, ali ne bi bilo iznenađenje ni da završi svoju karijeru.

Ovaj Brazilac je ostavio veliki trag u fudbalu i ponovo je pokazao koliko voli i živi za ovaj sport. Kaka je u svojoj karijeri osvojio sve što je mogao i njegovi golovi i potezi će ostati zauvijek upamćeni. Jedan od njih je upravo onaj protiv Argentine sada već daleke 2006. godine.

Brazil je slavio sa 3:0 protiv ljutog rivala, a na maestralan način Kaka je postigao treći gol. Brazilac je pretrčao gotovo cijeli teren, dok je Messi bespomoćno pokušao da ga stigne. Može se reći da je Kaka data zaista bio na vrhuncu svoje karijere.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi