Kaka se vratio pogotkom, Red Bull savladao Chicago
Foto: EPA

Povratak legendarnog brazilskog fudbalera

Kaka se vratio pogotkom, Red Bull savladao Chicago

D. Rakanović

Orlando City savladao je na domaćem terenu Colorado Rapids sa 2:0 u okviru devetog kola MLS lige. 

Legendarni brazilski fudbaler i član Orlanda Kaka vratio se na teren nakon što se oporavio od povrede zadnje lože zbog koje je pauzirao skoro dva mjeseca. 

Kaka je ušao u igru u drugom poluvremenu i u nadoknadi sudijskog vremena postigao drugi gol svoje ekipe. 

Strijelac prvog gola bio je Carlos Rivac u 70. minuti na asistenciju Cristiana Higuita.

Orlando se nalazi na vrhu tabele na Istoku sa 18 bodova, dok se Colorado nalazi na posljednjoj poziciji na Zapadu sa samo četiri osvojena boda. 

Chicago Fire je poražen od New York Red Bullsa na gostovanju sa 1:2. 

Golove za Red Bull postigli su Bradley Wright-Phillips u 37. i Kemar Lawrence u 71. minutu, dok je jedini pogodak za ekipu Veljak Paunovića je postigao mađarski fudbaler Nemanja Nikolić u 59. minutu. 

Bivši njemački reprezentativac Bastian Schweisteiger odigrao je svih 90 minuta, ali nije uspio pomoći svojoj ekipi da izbjegne poraz u ovom meču. 

Red Bull se ovom pobjedom učvrstio na drugoj poziciji Istočne konferencije sa 16 bodova, dok je Chicago pao na sedmu poziciju na Istoku sa 11 bodova. 

U ostalim utakmica zabilježeni su slijedeći rezultati: 

Montreal - Vancouver 1:2

Columbus - New York City 2:3

Minnesota - San Jose 0:1

Dallas - Portland 2:2

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi