Kaka upozorio Pogbu

Pritisak će biti prevelik

Kaka upozorio Pogbu

Francuski fudbaler Paul Pogba prije nekoliko dana potpisao je ugovor sa Manchester Unitedom.

Pogba je Manchester United koštao čak 100 miliona funti što je novi rekord kada je u pitanju visina obeštećenja za jednog fudbalera. Nekadašnji brazilski as, Kaka, smatra da će to biti veliki teret za Francuza.

Kaka je svojevremeno za 56 miliona funti dres Milana zamijenio dresom Reala i postao najskuplje plaćeni fudbaler ikada, ali nije uspio da pokaže svoj puni potencijal u Kraljevskom timu.

"Veliki je pritisak na vama kada vas neko plati toliko novca koliko je Manchester platio za Pogbu. Klub je to uradio jer su svjesni da im Pogba može donijeti mnogo koristi. On je veoma dobar fudbaler i veoma mlad. Manchester ima plan za njega i on je vjerovatno vrijedan toga", rekao je Kaka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo da je Kaka posljednji fudbaler koji je proglašen za najboljeg igrača svijeta prije Ronalda i Messija i to 2007. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi