Kakav dan za Everton: Stiglo i drugo veliko pojačanje

Klaassen potpisao na pet godina

Kakav dan za Everton: Stiglo i drugo veliko pojačanje

Teme:

Nakon Jordana Pickforda, koji je u poslijepodnevnim satima predstavljen na Goodison Parku, Everton je kasno večeras ozvaničio još jedan veliki posao.

Drugo veliko pojačanje Karamela je Davy Klaassen, 24-godišnji ofanzivni veznjak koji u Englesku stiže iz Ajaxa.

Ovaj sjajni fudbaler je igrama u prošloj sezoni na sebe skrenuo pažnju mnogih velikih klubova, ali očito je najkonkretniji bio Everton koji ga je na kraju i doveo.

Klaassen je sa Evertonom potpisao petogodišnji ugovor, a plaćen je 27 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Davy Klaassen je u prošloj sezoni odigrao 50 utakmica za Ajax u svim takmičenjima, a njegov učinak je 20 golova i 12 asistencija. Osim toga, standardni je član i reprezentacije Holandije za koju je do sada odigrao 14 utakmica i postigao četiri pogotka.

Everton je tako za samo jedan dan potrošio 61 milion eura i jasno je da će ambicije u novoj sezoni biti visoke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi