Kakav kiks: Umjesto Dybale doveli Bonyja
Foto: EPA

City napravio nevjerovatan potez

Kakav kiks: Umjesto Dybale doveli Bonyja

M. Šljivak

Paulo Dybala trenutno je među najboljim fudbalerima svijeta.

Sjajni ofanzivac Juventusa igra na vrhunskom nivou, a veoma je lako Argentinac u januaru 2015. godine mogao završiti u Manchester Cityju.

Sada već bivši predsjednik Palerma Maurizio Zamparini želio je zbog financijskih problema prodati Dybalu. Prvi kandidat za kupovinu je bio City, ali su Građani iz bizarnog razloga odustali od transfera.

Zamparini je  za Dybalu tražio 35 miliona eura. Ipak, tadašnji menadžer Manuel Pellegrini je smatrao da će više koristi imati od Wilfrieda Bonyja. Njega su ekipi Swanseaja platili 33 miliona eura, samo dva manje nego što je Zamparini tražio za Dybalu.

Dovođenje napadača iz Obale Slonovače se pokazao kao pogrešan potez. Za City je odigrao samo 36 utakmica, postigao je šest golova, a trenutno je igrač Stoke Cityja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Više od dvije godine kasnije Dybala je postao vrhunski fudbaler za čije su se usluge otimali mnogobrojni klubovi, ali on je odlučio ostati vjeran Staroj dami.

Dybala je član Juventusa postao u ljeto 2015. godine, a ove sezone je u 37 nastupa postigao 16 golova i upisao je i šest asistencija.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi