Kakav kralj: Ibra objasnio čudesni gol Mkhitaryana

U svom stilu

Kakav kralj: Ibra objasnio čudesni gol Mkhitaryana

E. Čaušević

Fudbaler Manchester Uniteda, Henrikh Mkhitaryan, dobio je nagradu za najbolji gol mjeseca.

Mkhitaryan je protiv Sunderlanda postigao fenomenaln gol "škorpijon" koji je oduševio fudbalsku javnost. Armenac je sasvim zasluženo dobio nagradu za najbolji gol mjeseca, ali Zlatan Ibrahimović vjeruje da najveće zasluge trebaju da idu asistentu.

Upravo je Ibrahimović bio asistent kod ovog gola, a na jučerašnjem treningu ponovo je dokazao da je on najzaslužniji za sjajnu atmosferu u redovima Crvenih đavola.

Naime, prije treninga Mkhitaryan je u svojoj izjavi kazao da se ovi golovi postiž jednom u karijeri, te da se ne mogu trenirati. Ipak, nekoliko minuta kasnije Ibrahimović je izjavio upravo suprotno.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Vježbali smo ovaj gol nekoliko sedmica na treningu i tačno sam mu objasnio kako će da izvede to. Asistencija je morala biti savršena i na kraju je ispalo sve kako treba", rekao je Ibra nakon čega se počeo smijati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi