Kakav preokret: Ibrahimović ostaje u Manchester Unitedu?

Povratak otpisanog

Kakav preokret: Ibrahimović ostaje u Manchester Unitedu?

E. Čaušević

Švedski napadač Zlatan Ibrahimović propustio je finiš prošle sezone zbog teške povrede koljena.

Ibrahimović je prošlu sezonu igrao za Manchester United, ali je propustio posljednjih nekoliko utakmica zbog teške povrede koljena. Šveđaninu je prije nekoliko sedmica istekao ugovor s Unitedom koji mu nije ponudio novi jer će njegovo oporavak trajati dosta dugo.

Međutim, engleski mediji prenijeli su danas da se Ibrahimović oporavlja brže od očekivanog. Prve prognoze bili su da će se iskusni napadač na teren vratiti tek početkom naredne godine, no sada ljekari tvrde da će Ibra biti spreman da igra već u oktobru ove godine.

Iako mu Crveni đavoli nisu ponudilinovi ugovor prema svemu sudeći to bi se moglo promijeniti. Naime, Jose Mourinho želi da Ibra ostane u Unitedu, ali je jedini uslov bio da se oporavi što prije. Navodno, ako Ibrahimović bude spreman da igra u oktobru klub sa Old Trafforda će mu ponuditi novi ugovor na još jednu sezonu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iako je Romelu Lukaku stigao kao zamjena za Ibrahimovića portugalski stručnjak na raspolaganju još ima samo Marcusa Rashforda od napadača. Jasno je da Mourinho svim silama pokušava nagovoriti čelnike kluba da ponude Ibri novi govor i čini se da je veoma blizu da se to ostvari.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi