Kakav strašan tim: Wilmots objavio spisak

Na spisku selektora belgijske reprezentacije 25 igrača

Kakav strašan tim: Wilmots objavio spisak

A. Beganović

Fudbalska rerprezentacija Bosne i Hercegovine će u četvrtak u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo odmjeriti snage sa Belgijom.

Selektor našeg nacionalnog tima Mehmed Baždarević je prije par dana objavio spisak igrača na koje računa za duele s Belgijom i Andorom, dok je njegov kolega Marc Wilmots tek danas objavio spisak igača koje će koristiti u duelu sa BiH i Kiprom.

Kao što su belgijski mediji i najavljivali, većih iznenađenja nije bilo, a na Wilmotsovom spisku nalazi se 25 igrača.

Spisak belgijske reprezentacije:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Golmani: Thibaut Courtois (Chelsea), Simon Mignolet (Liverpool), Jean Francois Gillet (Mechelen)
Odbrana: Vincent Kompany (Manchester City), Toby Alderweireld (Tottenham), Jan Vertonghen (Tottenham), Thomas Vermealen (Barcelona), Nicolas Lombaerts (Zenit), Jason Denayer (Manchester City), Laurent Ciman (Montreal), Derick Boyata (Celtic)
Vezni red: Radja Nainggolan (Roma), Marouane Fellaini (Manchester United), Axel Witsel (Zenit), Eden Hazard (Chelsea), Kevin De Bruyne (Wolfsburg), Nacer Chadli (Tottenham), Moussa Dembele (Tottenham), Dries Mertens (Napoli), Kevin Mirallas (Everton), Adnan Januzaj (Manchester United)
Napad: Romelu Lukaku (Everton), Cristian Benteke (Liverpool), Michy Batshuayi (Marseille), Divock Origi (Liverpool).

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.