Kako bi izgledao Dinamo Zagreb da nije prodao sve zvijezde?

Nevjerovatna ekipa bi bili

Kako bi izgledao Dinamo Zagreb da nije prodao sve zvijezde?

Od 1992. godine u hrvatskom klupskom fudbalu izdvaja se samo jedan tim - Dinamo Zagreb.

Oni su u posljednjih 26 sezona osvojili čak 18 titula šampiona Hrvatske, a u posljednjih 11 godina osvojili su 10 naslova. Samo im je na put stala Rijeka prošle sezone. 

Nije ni čudo što je ekipa iz Zagreba toliko dominantna u posljednjim godinama jer su imali neke nevjerovane fudbalere u svojim redovima. Svi ti fudbaleru danas su među najvećim zvijezdama evropskog fudbala, a Dinamo je na njima zaradio ogroman novac. 

Engleski mediji zapitali su se kako bi izgledala postava Dinamo Zagreba danas, da nisu prodali sve zvijezde. Postava je zaista nevjerovatna i danas sigurno igrali veoma važnu ulogu u Ligi šampiona. 

Na golu bi bio portugalski golman Eduardo koji je prošlog ljeta prešao u Chelsea. Desni bek bio bi 21-godišnji Tin Jedvaj koji danas igra za Bayer Leverkusen. On je svojevremeno upisao 13 mečeva za ekipu Dinama. Štoperski dvojac bi zaista bio nevjerovatan. Tu bi igrali nekadašnji defanzivac Tottenhama i trenutni član Lokomotive iz Moskve Vedran Čorluka i igrač Liverpoola Dejan Lovren, a lijevi bek bio bi Šime Vrsaljko koji nastupa za Atletico Madrid. 

Vezni red bi bio vjerovatno jedan od najboljih u Evropi, a njega bi činili Marcelo Brozović, Luka Modrić, Mateo Kovačić, Ante Čorić i Marko Pjaca. U napadu bi naravno bio Mario Mandžukić. 

Ako vam je impresivna prva postava, čekajte tek da vidite klubu: 

Marko Rog (Napoli), Milan Badelj (Fiorentina), Domagoj Vida (Dynamo Kiev), Jozo Šimunović (Celtic), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Eduardo (Shakhtar Donetsk), Ognjen Vukojević (Austria Wien), Alen Halilović (Hamburg), Angelo Henriquez (Dinamo Zagreb), Niko Kranjčar (Rangers), Ivica Olić (1860 Munich)

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Naravno, ostat će zauvijek otvoreno pitanje gdje bi bio kraj ovoj ekipi, ali u Dinamu sigurno ne žale mnogo jer su uzeli veliki novac za ove fudbalere. 

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi