Kako je Džeko potopio Villu i vratio titulu na Etihad

Večeras traži nastavak golgeterskog niza

Kako je Džeko potopio Villu i vratio titulu na Etihad

Fudbaleri Manchester Cityja večeras gostuju Aston Villi, ekipi koje se posebno rado sjeća naš Edin Džeko. Bh. napadač je prošle sezone protiv njih bio naročito efikasa, a u dvije utakmice je Villi postigao tri pogotka.

Dugo će se pamtiti golovi u pretposljednjem kolu Premiershipa kada je Džeko svoj City doveo pred osvajanje prvenstva. Aston Villa se branila kako je znala, a City se mučio. Cijelu tu situaciju zadovoljno su posmatrali iz Liverpoola koji su se molili da Villa izdrži napade Građana, kako bi se na Anfieldu približili tituli.

A da se to ne desi pobrinuo se tada Edin Džeko. Prvi gol je postigao u 64. minuti kada je konačno slomljen otpor gostiju, da bi na 2:0 povisio osam minuta kasnije. Navijači Cityja bili su u delirijumu i slavili su našeg fudbalera koji je te noći bio pravi heroj Građana. City je na kraju tu utakmicu slavio sa 4:0, a dva preostala gola pala su u 89. i 93. minuti kada su pogađali Jovetić i Toure. Treba li reći da je titula doputovala na Etihad?



U prvoj utakmici koju su prošle sezone odigrali City i Villa, Džeko je također pogodio u relativno ranoj fazi drugog poluvremena. Tada City nije imao uspjeha kao u pretposljednjem kolu, jer je poražen rezultatom 3:2.

Potražite više informacija na temu Premier league:


Aston Villa 3 - 2 Manchester City , Edin Dzeko by hadzaj

Susret Aston Ville i Manchester Cityja počinje u 18:30 minuta, a bit će to prilika da Džeko nastavi svoj golgeterski niz u Engleskoj nakon što je protiv Hulla i Sheffield Wednesdaya po dva puta pogađao protivničku mrežu.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.