Kako je izgledao najbolji tim na svijetu 2007. godine?
Foto: EPA

Budi u svima nostalgiju

Kako je izgledao najbolji tim na svijetu 2007. godine?

E. Čaušević

FIFA je sinoć u Londonu održala ceremoniju proglašenja najboljeg igrača za 2017. godinu.

Nagrada je prema očekivanja otišla u ruke Cristiana Ronalda koji je imao fantastičnu sezonu s Real Madridom. Pored toga uručeno je još nekoliko nagrada, a također je izabrani i najbolji tim za 2017. godinu. U timu godine našli su se Buffon, Alves, Bonucci, Ramos, Marcelo, Modrić, Kroos, Iniesta, Neymar, Ronaldo i Messi.

Ovaj izbor probudio je nostalgiju kod ljubitelja fudbala koji su odlučili da se prisjete najboljih 11 iz 2007. godine. Tada je najbolji igrač svijeta bio Kaka, a dominacija Messija i Ronalda tek je trebala da počne. Prije deset godina u najboljem timu bila su trojica i iz ovogodišnjeg tima, a to su Buffon, Messi i Ronaldo.

Pored njih najbolji tim na svijetu za 2007. godinu činili su Nesta, Cannavaro, Terry, Puyol, Kaka, Gerard, Ronaldinho i Drogba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi