Kako je legendarni Carlos spustio na zemlju Roya Hodgsona
Foto: EPA

Prije 20 godina

Kako je legendarni Carlos spustio na zemlju Roya Hodgsona

M. Šljivak

Roy Hodgson se smatra jednim od najslabijih menadžera koji su predvodili Englesku u povijesti ove selekcije.

Hodgson je uspio da ispadne u osmini finala Evropskog prvenstva od selekcije Islanda, te je još jedna generacije engleskih fudbalera ostala bez velikog trofeja.

Prije 20 godina Hodgson je s klupe predvodio Inter iz Milana. U tom periodu je dres Nerazzurra nosio legendarni Brazilac Roberto Carlos.

Ljubav između Carlosa i Hodgsona nije postojala. Sjajni lijevi bek nije mnogo igrao kod engleskog stručnjaka, jer je ovaj smatrao kako Carlos nikad neće uspjeti kao lijevi bek.

"Nikada nećeš uspjeti kao lijevi bek", rekao je prije 20 godina Hodgson tada 23 godišnjem Carlosu, ali mu je brazilski fudbaler na pravi način odgovorio.

"Ti nemaš pojma o fudbalu", rekao mu je Carlos, koji je potom postao jedan od najboljih lijevih bekova na svijetu.

I čini se kako je potpuno bio u pravu...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi