"Kako može Parada ponosa, a utakmica ne može?"

Novopazarci u čudu zbog odlaganja utakmice

"Kako može Parada ponosa, a utakmica ne može?"

Odluka da utakmica srbijanske Jelen Superlige između Voždovca i Novog Pazara odgodi zbog ubistva navijača Crvene zvezde u Istanbulu iznenadila je generalnog sekretara Pazaraca Redžepa Koraća, koji ne shvata kakve veze klub ima s tim nesretnim događajem.

"Plan je bio da u Beograd dođe oko 150 naših navijača, ali nam je iz policije u petak, oko 20 časova, poručeno da im je zabranjen dolazak, da bi mene oko ponoći pozvao direktor lige Bulatović i rekao mi da meča neće biti jer policije ne može da garantuje sigurnost", kaže Korać i nastavlja:

"Nije mi jasno kako može da se osigura Parada ponosa, a ne može fudbalska utakmica. Mi osuđujemo nasilje i izražavamo duboko saučešće porodici nastradalog momka, ali ne znam kakve veze FK Novi Pazar ima s nečim što se dogodilo na drugom kraju svijeta".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.