Kako su se mijenjali stadioni premierligaša

Tokom 25 godina postojanja Premier lige

Kako su se mijenjali stadioni premierligaša

Prošlo je 25 godina od "rođenja" engleske Premier lige. Sada već davne 1992. godine, nekadašnja engleska Prva divizija, nakon 104 godine, zamijenjena je Premier ligom. 

Tokom proteklih 25 godina fudbal se drastično promijenio, a uloga novca i biznisa u najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu je postala drastično veća.

Međutim, veliki dotok novca u Premier ligu nije uticao samo na astronomske transfere, plate igrača ili sponzorske ugovore. I fudbalski stadioni su tokom godina modifikovani, poboljšani, a u nekim slučajevima potpuno srušeni, pa ponovo izgrađeni.

Neki klubovi poput West Hama i Arsenala su rekli "zbogom" svojim starim stadionima i preselili na nove, a kako su se mijenjali stadioni engleskih premierligaša od 1992. godine do danas pogledajte u narednim slajdovima:

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
1/21 Kreni

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi