Kako to navijači Juventusa da mu oproste?

Hernanes je drugačije mislio prije godinu dana

Kako to navijači Juventusa da mu oproste?

E. Škorić

Brazilski veznjak Hernanes pojačao je ovog ljeta Juventus, u koji je za 11 miliona eura prešao iz Intera.

Hernanes je potpisao trogodišnji ugovor sa Starom damom. No, svjestan je da mu navijači torinskog kluba imaju na čemu zamjeriti. Kada je stigao u Juventus poručio je kako će dati sve od sebe za "jedan od najboljih klubova na svijetu".

Naravno, uobičajeno je da igrač koji dođe u novi klub o njemu kaže samo najbolje i da će redati epitete, ali njegova izjava po dolasku u Inter 2014. godine iz Lazija nešto je što neki navijači Juventusa neće moći lako da mu oproste.

"Izabrao sam Inter jer je jedni klub koji nikada nije ispao u Seriju A i koji je uvijek bio bez skandala", rekao je tada Hernanes, čime je odmah uperio prstom prema Juventusu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sada mu ostaje samo da se potrudi u dresu Juventusa, da pruža dobre partije i da se pokuša iskupiti navijačima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.