Kako zaustaviti Diega Costu? Ogbonna je dao najbolji odgovor

Treba samo biti pametan

Kako zaustaviti Diega Costu? Ogbonna je dao najbolji odgovor

E. Škorić

West Ham će sutra protiv Chelseaja odmjeriti snage u engleskom Liga kupu, a defanzivac Čekićara Angelo Ogbonna zna odakle prijeti najveća opasnost.

Ogbonna je u najavi dan prije meča govorio o ekipi Chelseaja, a glavni zadatak, tvrdi, bit će zaustaviti Diega Costu.

"Znamo Costu. Moramo biti oprezni, jer on je takav igrač - prgav. Na terenu na sve načine pokušava ostvariti cilj", rekao je Ogbonna, dodavši: "Svaki put kada smo igrali morali bismo biti jako oprezni. Napadač može da radi sve što poželi, mi braniči baš i ne. Stoga treba biti pametniji i lukaviji".

"Pobijedit će pametniji", zaključuje igrač koji je nastupao kod sadašnjeg menadžera Antonija Contea u Juventusu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Chelsea je sjajan tim. Conte ima Costu, ali i Hazarda, Kantea, Williana... No, igrali su puno utakmica, možda će biti promjena u sastavu. I mi isto tako imamo dobre igrčae, pa očekivanja su velika", dodao je Ogbonna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi