Kalac: Totti se ne bi naigrao u našoj ligi
Foto: EPA

Nekadašnji golman uvjeren

Kalac: Totti se ne bi naigrao u našoj ligi

M. Šljivak

Nekadašnji golman selekcije Australije Željko Kalac tvrdi kako se Francesco Totti ne bi posebno naigrao u australskom prvenstvu.

Legenda Rome je nakon 25 godina ljubavi Vučici na kraju ove sezone rekla zbogom, ali navodno bi 40-godišnji Totti karijeru mogao nastaviti van Italije.

Povezuje se s ekipama iz SAD-a i Kine, a navodno je za njega interes pokazao i australski tim Western Sydney Wanderersi.

Trener golmana u ovom timu i nekadašnji reprezentativac Australije Zeljko Kalac, tvrdi kako bi Totti veoma brzo shvatio da prvenstvo ove zemlje nije nimalo lagano.

"Totti bi jako brzo otkrio da ova liga nije nimalo lagana. Pogledajte primjer Alessandra Del Piera. Imao je mnogo problema u drugoj sezoni, iako je bio fantastičan fudbaler. Ovdje se dosta trči, ima dosta duela i ne bi mu bilo lako", smatra Kalac.

Totti još uvijek nije donio konačno odluku o karijeri, ali vjeruje se da će ipak okačiti kopačke o klin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti