Kalinić četiri godine u Portsmouthu

Napokon ispunjenje sna

Kalinić četiri godine u Portsmouthu

A. Beganović

Napadač Hajduka i povremeni hrvatski reprezentativac, Nikola Kalinić, napokon će ispunit svoju želju i napustiti hrvatsku ligu, te karijeru nastaviti u premierligašu Portsmouthu.

Prema pisanju hrvatskih medija Kalinić i njegov menadžer Tomislav Erceg s jedne, te predstavnik Portsmoutha Ralph N’Kono s druge strane, sastali su se danas u jednom splitskom hotelu i dogovorili sve uslove transfera.

Prema ovom dogovoru Hajduk će biti bogatiji za 6.5 miliona eura, dok će Kalinić godišnje u Mornarima zarađivati 1.2 miliona eura. Hrvatski napadač početkom sljedeće sedmice otputovat će u Englesku gdje bi trebao biti podvrgnut rutinskim liječničkim pregledima i ukoliko sve bude u redu, potpisat će sa Portsmouthom četverogodišnji ugovor.

“Nadam se da bi iduće sedmice ugovor trebao biti potpisan te da će Kalinić postati naš novi član. Riječ je o velikom pojačanju, vrlo talentiranom igraču pred kojim je velika karijera”, rekao je N'Kono za hrvatske medije.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.