Kalinić: Cijela moja porodica navija za Milan

Ispunio dječački san

Kalinić: Cijela moja porodica navija za Milan

Italijanski velikan AC Milan jučer je i zvanično dobio novo pojačanje - Nikolu Kalinića. 

Dojučerašnji napadač Fiorentine je postao 11. ovoljetno pojačanje Milana i na San Siru bi se trebao zadržati do 2021. godine, a iako još nije ni debitovao, navijačima je već prirastao srcu. 

Kalinić je izjavio kako za Milan navija "od malih nogu", kao i cijela njegova porodica, te da to nije floskula kakvu igrači često koriste kada potpišu za novi klub. 

"Još od djetinstva navijam za Milan. Ne samo ja, već cijela moja porodica i zbog toga sam sretan što sam postao član ovog kluba. U porodici je moja mama najveći navijač Milana. Moj brat također, a i moji prijatelji navijaju za ovaj klub. Kad sam bio mali, gledao sam utakmice, tu je igrao Zvonimir Boban, kasnije i Dario Šimić", kazao je Kalinić za Gazzettu dello Sport.

Dotakao se i napadačkih uzora. 

"Uvijek su mi se sviđali Ronaldo i Ibrahimović, a mislim da je Donnarumma najbolji golman protiv kojeg sam igrao. Može postati najbolji na svijetu."

Tokom ljeta Kalinić je insistirao da pređe u Milan.

"Ovo je veliki klub koji uvijek ide na pobjedu, koji dovodi najbolje igrače i nastupa na impresivnom stadionu", dodao je hrvatski reprezentativac.  

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kalinić je u novom klubu zadužio dres sa brojem sedam.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi