Kameni zaustavio Messija, ali ne i Vermaelena
Foto: EPA

Barca slavila protiv Malage

Kameni zaustavio Messija, ali ne i Vermaelena

E. Škorić

Nogometaši Barcelone slavili su protiv Malage s 1:0 u drugom kolu španske Primere.

Barcelona je u prvom kolu slavila protiv Athletica s 1:0 u gostima, a istim je rezultatom kod kuće slavila protiv Malage.

Katalonci nemaju završnicu kao protekle sezone, no eto uspijevaju da ostanu stoprocentni. Već u četvrtoj minuti se tresla mreža Andalužana ali je gol Luisa Suareza poništen zbog prekršaja u gostima.

Sredinom prvog dijela sjajna šansa za domaće poslije ubačaja Ivana Rakitića iz kornera, ali udarac Javiera Mascherana završio je na prečki. U nastavku su se nastavili napadi katalonskog tima

Carlos Kameni je morao da spašava Malagu u 52. minuti poslije udarca Lionela Messija. Samo šest minuta kasnije Kameni još jednom sjajno zaustavlja Argentinca. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kameni je nesavladiv i u 69. minuti, a ponovo je Messi pokušao. Konačno je Barca zabila pogodak u 73. minuti. Thomas Vermaelen je odbijanac pospremio u mrežu Malage za 1:0.

Primera, 2. kolo:
Barcelona - Malaga 1:0 (Vermaelen 73)



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.