Kamerun osigurao Mundijal, Tunis deklasiran

Treća afrička selekcija u Brazilu

Kamerun osigurao Mundijal, Tunis deklasiran

Nakon Nigerije i Obale Slonovače treća reprezentacija sa afričkog kontinenta koja je osigurala nastup na Svjetskom prvenstvu naredne godine u Brazilu je selekcija Kameruna koja je nakon 0:0 u prvoj utakmici baraža, u revanšu sa 4:1 savladala Tunis.

Sve je krenulo sjajno po Lavove, a već u 4. minuti susret za vodstvo Kameruna pogodio je Webo. Fudbaler domaće selekcije iskoristio je loše postavljanje i građenje lopte Hagguija, a potom je gotovo udarcem iz mrtvog ugla pogodio dalju stativu od koje se lopta odbila u mrežu gostiju za vodstvo Kameruna od 1:0.

Igrao se 30. minut susreta kada su domaći fudbaleri povisili na 2:0, nakon odlične solo akcije pogodio je Benjamin Moukandjo, što je I bio konačan rezultat prvog poluvremena. 

Na samom početku drugih 45 minuta umjesto Chermitija u redovima Tunisa u igru je ušao Akaïchi, a već u 49. minuti utakmice svojim golom za 2:1 smanjio je prednost domaćina, te Tunis vratio u igru za pozitivan rezultat.

Sve nade gostiju da mogu do eventualnog remija i plasmana u Brazil pogotkom u 66. minuti meča okončao je Makoun. Nakon ubačaja iz kornera pomenuti igrač bio je najsnalažljiviji ali i najvisočiji u kaznenom prostoru Tunisa i udarcem glavom pogodio za 3:1. 

Za pravi fijasko reprezentacije Tunisa kojem se malo ko nadao pobrinuo se Makoun svojim drugim golom na susret, četiri minute prije kraja utakmice za konačnih 4:1.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.