Kamerun preokretom do bodova protiv Gvineje Bisau

Prva pobjeda Kamerunaca

Kamerun preokretom do bodova protiv Gvineje Bisau

E. Čaušević

Reprezentacija Kameruna večeras je savladala Gvineju Bisau (2:1) u okviru drugog kola grupne faze Afričkog kupa nacija.

Kamerun je nakon remija u prvom kolu protiv Burkine Faso večeras teže od očekivanog došao do pobjede protiv Gvineje Bisau. Iako je autsajder u ovoj grupi Gvineja Bisau je bila blizu osvajanja novih bodova na Afričkom kupu nacija.

U 13. minuti utakmice Gvineja Bisau je stigla do prednosti kada je mrežu Kameruna zatresao Piqueti nakon asistencije Mamadua. Do kraja prvog dijela Kamerun je pokušao da se vrati u meč, ali su gosti uspjeli sačuvati svoj gol.

Ipak, u drugom poluvremenu Gvineja Bisau nije mogla da izdrži pritisak Kameruna. Kamerinci su preko Sianija u 61. minuti izjednačili na 1:1, a pobjedu im je donio Ngadeu-Ngadjui golom u 79. minuti.

Kamerun je prvi u Grupi A sa četiri osvojena boda, dok je druga Burkina Faso sa dva. Gabon je treći sa dva boda, a Gvineja Bisau je fenjeraš sa jednim osvojenim bodom.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Afrički kup nacija, Grupa A:

Kamerun - Gvineja Bisau 2:1

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi