Kamerunski savez morao posuditi novac za premije igračima

Nevjerovatno

Kamerunski savez morao posuditi novac za premije igračima

E. Škorić

Kamerunski nogometni savez suočava se s mnogim problemima pred početak Svjetskog prvenstva.

Kamerunski reprezentativci odbili su ući u avion koji je trebao putovati na SP u Brazil jer nisu zadovoljni premijama od strane Saveza, ali su na kraju uspjeli pronaći zajednički jezik s čelnicima reprezentacije, pa su otputovali u Južnu Ameriku.

Zanimljivo da je Kamerunski nogometni savez iznašao rješenje tako što je posudio novac?!

-"Sada je sve u redu. Novac koji smo trebali dobiti od FIFA-e dolazi tri mjeseca nakon završetka Prvenstva i stoga smo morali posuditi privatni novac kako bi zadovoljili igrače", kazao je Laurence Fotso, glasnogovornik Saveza.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Kamerunci su sa 12 sati zakašnjenja otputovali u Brazil, a selektor Volker Finke smiruje stvari.

"Sukob nije bio niti blizu tako velik kao što se priča. Imamo dogovor i ne treba tražiti neku senzaciju ili veliku priču u svemu tome".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.