Kampovi reprezentacija u Čečeniji i Dagestan?

Rusija SP 2018

Kampovi reprezentacija u Čečeniji i Dagestan?

Rusija će 2018. godine biti organizator Svjetskog prvenstvu u fudalu, a domaćini će pružiti mogućnost reprezentacijama da tokom turnira borave u Sjevernom Kavkazu, uključujući i Čečeniju.

Glavni grad Čečenije, Grozni nalazi se na preliminarnoj listi baza za reprezentacije na Mundijalu 2018. godine, uprkos tome što je u decembru poginulo 20 osoba.

Takođe, reprezentacije će na raspolaganju imati i grad Mahačkalu, u regionu Dagestana. Evropska fudbalska asocijacija (UEFA) je prethodnih godina iz bezbednosnih razloga tražila od Anzhija da neke međunarodne utakmice kao domaćin igra u Moskvi, a ne u Mahačkali. 



"Obavićemo inspekcije, ali sigran sam da postoje reprezentacije koje bi radije boravile u Groznom ili u Mahačkali, ili u onim gradovima u kojima imaju dobre odnose sa administracijama. Imamo uvjeravanja regionalnih vlasti da će bezbjednost biti na najvišem nivou", rekao je izvršni direktor Organizacionog komiteta Svjetskog prvenstva Aleksej Sorokin. 



Gradovi domaćini reprezentacija moraju da zatraže odobrenje od Svjetske fudbalske federacije (FIFA), a proces se uglavnom bazira na neophodnosti odgovarajućih hotela. Ideju da se reprezentacije ugoste u gradovima kao što je Grozni, podržao je i ruski ministar sporta Vitalij Mutko, koji je rekao da je to jedan od načina da se zaostavština Svjetskog prvenstva proširi i oko Rusije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.