Kane: Imamo kvalitet da budemo šampioni

Napadač Tottenhama vjeruje

Kane: Imamo kvalitet da budemo šampioni

Napadač Tottenhama Harry Kane i ove sezone briljira u dresu londonskog kluba.

Kane je ove sezone postigao 13 golova i nalazi se na drugom mjestu liste strijelaca iza Coste, Ibrahimovića i Sancheza koji imaju po jedan gol više.

Njegovi golovi su direktno pomogli Tottenhamu u osvajanju velikog broja bodova, a Kane vjeruje da njegov klub na kraju sezone može proslaviti titulu prvaka.

"Definitivno imamo kvalitet da budemo šampioni. Prošle sezone smo bili jako blizu i to nam je poslužilo kao veliko iskustvo. Moje mišljenje je da sada imamo kvalitetniji tim i da smo općenito jači kao ekipa", započeo je Kane, te nastavio:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Nedavno smo pobijedili Chelsea sa 2:0 i ta nam je pobjeda dala mnogo samopouzdanja. Sada smo sigurni da možemo igrati sa svima i da nema ekipe u ligi koju ne možemo pobijediti. Ta utakmica je recept za sve naredne derbije".

Tottenham se trenutno nalazi na drugom mjestu na tabeli Premier lige sa sedam bodova zaostatka za Chelseajem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi