Kane: Tottenham može osvojiti Ligu prvaka

Optimistična izjava napadača Spursa

Kane: Tottenham može osvojiti Ligu prvaka

Napadač i kapiten Tottenhama Harry Kane optimistično je izjavio da Spursi ove sezone mogu osvojiti trofej u Ligi prvaka.

Prema riječima sjajnog engleskog reprezentativca, Tottenham je ekipa koja može pobijediti svakoga u Evropi i da za njih ništa ne predstavlja nemoguću misiju.

"Moramo vjerovati. Možda nas ne smatraju nekim favoritima, ali naše je da se trudimo i da pokažemo svima koliko možemo. Već smo osigurali plasman u osminu finala, a prije sedam godina smo igrali četvrtfinale i tada nas je izbacio Real Madrid. Osjećamo da možemo pobijediti svakoga", rekao je Kane, te dodao:

"Pobjeda protiv Reala rezultatom 3:1 je dokaz da smo spremni za velike stvari. Da dođemo do našeg cilja moramo pobijediti najbolje klubove u Evropi i mi ćemo pokušati to i da učinimo".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Tottenham se trenutno nalazi na prvom mjestu grupe H sa deset bodova, tri više od drugoplasiranog Real Madrida, dok je Kane drugi strijelac Lige prvaka sa pet golova. Ispred je samo Cristiano Ronaldo sa šest.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi