Kante odbio novi ugovor: Već ima ogromne ponude velikana
Foto: EPA

Francuz odlazi iz Leicestera

Kante odbio novi ugovor: Već ima ogromne ponude velikana

M. Šljivak

N'Golo Kane vjerovatno neće ostati član engleskog prvaka Leicestera.

Sjajni Francuz odigrao je sezonu iz snova u dresu ovog tima, te se iskristalisao kao jedan od najboljih veznjaka na Starom kontinentu.

Ipak, kako stvari stoje, Kante nećemo naredne sezone gledati u dresu Lisica. On je odbio ponudu za novi ugovor i izvjesno je da će nakon Evropskog prvenstva napustiti redove prvaka Engleske.

Već Kante ima ogroman broj ponuda za nastavak karijere. PSG je već održao pregovore s njim, a u svojim redovima ga žele vidjeti Arsenal i Manchester United.

Tako će 25-godišnji fudbaler od naredne sezone igrati u nekom drugom klubu, a Leicester će ostati bez važnog igrača u sredini terena.

On je član Lisica postao u ljeto prošle godine. Stigao je iz Caena za devet miliona eura, a Leicester će za njegove usluge inkasirati oko 20.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Protekle sezone je odigrao 40 utakmica, postigao je jedan gol uz četiri asistencije.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi