Kante potpisao za Leicester City

Francuski nogometaš u Engleskoj

Kante potpisao za Leicester City

E. Škorić

Leicester City je kompletirao transfer N’Gola Kantea iz Caena.

Kante je danas potpisao jednogodišnji ugovor s Leicesterom, koji ima ambicije da ostane u Premiershipu i možda čak napravi i nešto više naredne sezone.

Kante ima 24 godine i igra na poziciji centralnog veznog, a u Caenu je proveo dvije sezone, te je u tom periodu postigao šest golova u 82 nastupa.

Njegova karijera započeta je u drugoligašu Boulogneu, no tu se nije dugo zadržao. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

N’Golo će noisi broj 14 na leđima i nije poznato koliko je Caen zaradio njegovom prodajom, kao niti koliko će igrat zarađivati u Leicesteru. On će biti u konkurenciji za utakmicu prvog kola Premiershipa protiv Sunderlanda.

Prije njega Leicester je doveo Roberta Hutha, Christiana Fuchsa i Shinjija Okazakija, a tu je i novi menadžer Claudio Ranieri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti