Kao mačka: Da li je ovo najbolja odbrana ikada?
Foto: Screenshot

Fantastična intervencija Marcela Grohea

Kao mačka: Da li je ovo najbolja odbrana ikada?

Teme:

Ukoliko niste veliki zaljubljenik u južnoamerički fudbal vjerovatno ste propustili prošlosedmični meč Copa Libertadoresa između ekvadorske Barcelone SC i brazilskog Gremija.

Gremio je na kraju slavio gostujuću pobjedu rezultatom 0:3, ali je meč obilježio golman ove ekipe svojoj fantastičnom odbranom.

Igrao se sami početak drugog poluvremena, Gremio je vodio sa 2:0, ali su domaći imali veliku šansu da smanje na 1:2.

Lopta je došla do Ariela Nahuelpana na drugoj stativi i činilo se da će on sigurno postići gol za Barcelonu. Imao je, manje-više, prazan gol pred sobom, a onda se, niotkud, pojavio sjajni golman Marcelo Grohe i nevjerovatnom intervencijom spasio svoj gol.

Ekipa Gremija sigurno puno duguje sjajnom golmanu, koji je osigurao veliku prednost za svoj tim pred večerašnji revanš na domaćem terenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi