Foto: Screenshot

Finale portugalskog Kupa

Kao u filmovima: Čovjek na dronu dostavio loptu za utakmicu

Lopta za jučerašnje finale portugalskog Kupa dostavljena je na zaista poseban način. Naime, nju je donio čovjek koji je doletio na dronu.

Ekipe Benfice i Vitorije Guimaraes su čekale da započnu svoj okršaj u finalu Kupa Portugala, ali na terenu nije bilo osnovnog fudbalksog rekvizita, lopte.

A onda, navjerovatne scene, čovjek koji je stajao na dronu je poletio i nakon što se sigurno spustio, uručio je sudiji loptu, pa je susret mogao početi.

Benfica je slavila rezultatom 2:1. Raul Jimenez i Eduardo Silva su pogađali za ekipu Benfice početkom drugog poluvrmena, da bi igrač Guimaraesa Zunga samo uspio smanjiti rezultat na 2:1.

Ovo je bio 26. put da je Benfica stigla do ovog trofeja, dok je Guimaraes svoj jedini trofej pobjednika portugalskog Kupa podigao 2013. godine, pobjedom u finalu upravo protiv Benfice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi