Kao u snu: Suarez će za Barcelonu debitovati na El Clasicu

Suspenzija ističe dan ranije

Kao u snu: Suarez će za Barcelonu debitovati na El Clasicu

Zvanični Primere objelodanili su da će Real Madrid i Barcelona prvi El Clasico igrati u devetom kolu, 25. oktobra od 18 sati.

Obzirom na to da suspenzija Luisa Suareza ističe dan ranije, jasno je da će Urugvajac debitovati upravo na El Clasicu. Bivši fudbaler Liverpoola ugrizao je za rame odbrambenog igrača Italije Giorgija Chielinija na Mundijalu u Brazilu i zaradio tako četiri mjeseca zabrane prilaska stadionima te devet mečeva suspenzije igranja za reprezentaciju.

Suarez se žalio Arbitražnom sudu u Lozani, odluka je ostala na snazi, ali se ona sada ne odnosi na sve fudbalske aktivnosti, tako da Luis može nesmetano trenirati sa ekipom. Teško je da ga nešto može spriječiti da debituje na El Clasicu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.