Kapiten im radi na 'baušteli', a oni srušili bivšeg prvaka

Tako je to kod amatera

Kapiten im radi na 'baušteli', a oni srušili bivšeg prvaka

Ime Frodija Benjaminsena gotovo da je nepoznato i onim najvećim fudbalskim fanaticima. 

Nije ni čudo što je tako jer se on amaterski bavi fudbalom, a član je jedne od najslabijih reprezentacija u Evropi, selekcije Farskih Ostrva.

Ipak, prava potvrda one da svako dočeka svojih pet minuta slave jeste 36-godišnji Benjaminsen. Sa kapitenskom trakom oko ruke predvodio je reprezentaciju Farskih Ostrva u minimalnoj pobjedi na vrelom gostovanju u Grčkoj. 

Trijumf nakon nad Helenima je svakako najveći uspjeh i najveća pobjeda Farana, obzirom da je prije deset godina titula evropskog prvaka stanovala upravo u Grčkoj.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Nakon trijumfa nad Grcima Frodi Benjaminsen se vratio svom svakodnevnom poslu, a za život zarađuje kao građevinski radnik.

"Velika je razlika u životu amatera i profesionalca, no ponekad se na terenu ta razlika ne primijeti", naveo je Nogometni savez Farskih Otoka na svom zvaničnom Facebook profilu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.