Kapiten Intera prelazi u Milan?
Foto: EPA

Andrea Ranocchia od januara u Milanu?

Kapiten Intera prelazi u Milan?

M. Šljivak

Štoper i kapiten Intera Andrea Ranocchia mogao bi u januaru da pojača gradskog rivala Milan, prenosi Gazzetta dello Sport.

Kako navodi ovaj list, Milan planira dovesti 27-godišnjeg štopera na pozajmicu s pravom otkupa, a među Rossonere bi stigao kao zamjena za Philippea Mexesa, koji odlazi iz kluba.

Ranocchia je spreman na odlazak u januaru. Kod Roberta Mancinija nema mnogo prostora za igru, što ga stavlja u nezgodan položaj pred Evropsko prvenstvo narednog ljeta u Francuskoj.

Ovaj štoper je član Intera od 2011. godine. Stigao je iz ekipe Genove, a igrao je još za Arezzo i Bari.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Prethodnog ljeta se također spominjao kao potencijalno pojačanje Milana, ali do transfera nije došlo.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.