Kapiten Plavaca slavi veliki jubilej protiv Crystal Palacea

Najveći kapiten Plavaca iz Londona

Kapiten Plavaca slavi veliki jubilej protiv Crystal Palacea

Londonski Plavci će u okviru osmog kola engleskog Premiershipa u malom gradskom derbiju odmjeriti snage sa Crystal Palaceom. 

John Terry će u subotu po 500. put sa kapitenskom trakom oko ruke predvoditi ekipu sa Stamford Bridgea. Kapitensku traku Terryju dao je Claudio Ranieri. 

"On zna da je on moj novi kapiten. Nakon Desaillyja i Zole red je na njega," rekao je trener Chelseaja Claudio Ranieri 2002. godine. 

Iza Terryja ostali su Ron Harris koji je 324. puta bio kapiten Chelseaja, a nakon njega na listi je Dennis Wise koji je kapiten bio 298. puta. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Nemaju svi igrači sposobnost da budu kapiteni, to morate imati u sebi, kao što je to imao Franco Baresi u Milanu. Traka nije toliko važna, ali je jako važno da ste vođa. On je vođa, vođa od rođenja," rekao je Ranieri kada je odlučio da kapitensku traku da Terryju.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.