Karadžić o incidentu: Utakmica može biti dovedena u pitanje

Predsjednik FSS

Karadžić o incidentu: Utakmica može biti dovedena u pitanje

Predsjednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić bio je zgrožen nakon napada navijača Albanije na autobus u kojem se nalazila delegacija reprezentacije Srbije.

Incident se dogodio na putu od aerodroma do hotale, a huligani su na autobusu sa fudbalera Srbije razbili staklo. Srećom, niko nije pretrpio ozbiljne povrede, što je istakao i Karadžić.

"Na putu dužine 16 kilometara prolazili smo kroz špalir ljudi koji su se okupili sa jedne i druge strane puta. Ono što sam prvo primijetio jeste da su oni učinili sve da obezbijede put. Policijska pratnja bila je skroz oko autobusa, ali je iz tog špalira nekoliko kamenica upućeno ka autobusu. Jedna vrlo ozbiljna završila je na staklu u visini drugog ili trećeg reda sjedišta gde su bili naši igrači", opisao je Karadžić incident, i dodao:

"Direktor policije Albanije je tu sa ekipom, vrlo su uznemireni, zaprepašćeni i garantuju da se to više neće desiti. Sada će doći rukovodstvo fudbalskog saveza i preduzimamo mjere. Tu smo svi na okupu uz našeg ambasadora. Na vezi smo sa premijerom i ministrom sporta, kao i sa lokalnim vlastima“. 

Predsjednik FSS je dodao i to da su čelnici UEFA-e obavješteni o incidentu koji se dogodio.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Na sastanku s direktorom policije bili su i predstavnici UEFA-e koji su slušali cijeli razgovor i potpuno su upućeni u situaciju. Najozbiljnije smo naglasili da utakmica sa Albanijom može biti dovedena u pitanju ako se ovakve stvari nastave do nje. Ako se to desilo od aerodroma do hotela, šta li se tek desiti do stadiona na kojem će utakmica biti igrana", istakao je Karadžić.

Utakmica Albanije i Srbije igra se večeras s početkom u 20:45.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.