Karadžić: Xhaka po nalogu s klupe napao Mitrovića

Oglasio se predsjednik FS Srbije

Karadžić: Xhaka po nalogu s klupe napao Mitrovića

A. Beganović

Evropska fudbalska federacija (UEFA) ove sedmice bi trebala donijeti odluku o prekinutom kvalifikacijskom susretu između Srbije i Albanije, a u srbijanskim medijima danas se oglasio i predsjednik Fudbalskog saveza Srbije, Tomislav Karadžić.

Prvi čovjek srbijanskog fudbala tvrdi da posjeduje snimak na kojem se jasno vidi da je albanski reprezentativac Taulant Xhaka s klupe dobio signal da napadne Stefana Mitrovića, koji je skidao sporrnu zastavu.

"Postoji jedan zanimljiv detalj na snimku i planiramo ga ubaciti u izvještaj koji ćemo poslati UEFA-i. Igrač s broj 14, Xhaka, prvo se okrenuo prema klupi, pa je tek onda krenuo po zastavu. Tek nakon što je dobio uputstva s klupe zaletio se na našeg Mitrovića, koji je skidao zastavu. Pojava drona izazvala je prekid i da se to nije desilo, susret bi se završio u najboljem redu", izjavio je Karadžić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.