Karamele brukaju Englesku u Evropi
Foto: EPA

Loše predstave Evertona

Karamele brukaju Englesku u Evropi

Teme:

Fudbaleri Evertona su sinoć doživjeli još jedan debakl u Ligi Evrope. Ovaj put su na svom Goodison Parku deklasirani od strane Atalante rezultatom 1:5.

Atalanta je povela već u 12. minuti preko Cristantea, a rezultatom 0:1 je i završeno prvo poluvrijeme.

Gosti međutim u drugom dijelu postižu još četiri gola. Za Atalantu su u drugom dijelu pogađali Cristante, Gosens i dva puta Cornelius, dok je jedini gol za Karamele bio djelo Ramireza u 71. minuti.

Ovo je za Everton bio treći vezani poraz u grupi E Lige Evrope, dok Karamele nakon pet kola grupne faze na svom kontu imaju samo jedan bod.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Ovo je za jednog predstavnika iz engleske Premier lige izuzetno loš rezultat što govori i činjenica da je samo još jednom engleskom klubu ovakav učinak "pokašao za rukom" u prošlosti.

Naime, samo je još Blackburn, u sezoni 1995/1996, nakon prvih pet evropskih utakmica na svom kontu imao tek jedan bod.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi