Karijera Januzaja sada je dotakla dno

Spustili cijenu kako bi ga se riješili

Karijera Januzaja sada je dotakla dno

E. Čaušević

Belgijski internacionalac Adnan Januzaj prije nekoliko godina bio je velika nada Manchester Uniteda.

Januzaj je vjerovatno jedina dobra stvar iz ere Davida Moyesa na Old Traffordu, jer je ovaj stručnjak najzaslužniji što je Belgijanac dobio šansu u prvom timu. Nakon dobre prve sezone mnogo se očekivalo od Januzaja, a klub mu je čak dao i dres sa brojem 11 kada se penzionisao Ryan Giggs.

Ipak, Januzaj se kasnije ispostavio kao veliko razočarenje, te sada većinom igra na posudbama. Trenutno je član Sunderlanda, ali će se na kraju sezone vratiti u United jer mu ističe posudba.

Prošlog ljeta Manchester United je želio prodati Januzaja, ali za njega je tražio oko 15 miliona funti. Međutim, čini se da su čelnici engleskog kluba odlučili uveliko spustiti cijenu kako bi se riješili Belgijanca.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Klub sada traži mnogo manje nego prošlog ljeta za Januzaja. Ta cijena je sada prošlost i spremni smo da ga pustimo za manje od deset miliona funti. On i dalje ima 50.000 funti platu u Unitedu i to je bacanje novca trenutno. Nadamo se da će na ljeto biti zainteresovanih klubova", rekao je Jose Mourinho.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi