Kasper Schmeichel dobio ponudu Arsenala
Foto: EPA

Mijenja Ospinu u Londonu

Kasper Schmeichel dobio ponudu Arsenala

M. Šljivak

Danski golman Kasper Schmeichel bio je jedan od ključnih igrača na putu Leicestera ka tituli prvaka Engleske u prošloj sezoni.

Kao i veliki broj ostalih igrača ovog tima, danski čuvar mreže je proteklog ljeta imao mnogo prilika za odlazak, ali se odlučio za ostanak u Leicesteru.

Međutim, u narednom prelaznom roku Schmeichel će potražiti svoju sreću u drugom klubu. Navodno, 30-godišnji golman a stolu ima ponudu Arsenala, koju je navodno odlučio prihvatiti.

Tako će ovaj golman imati priliku da se pokaže i u londonskom velikanu. Tamo će zamijeniti Davida Ospinu koji je na izlaznim vratima kluba, a za poziciju prvog golmana će se boriti s iskusnim Peterom Čechom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Schmeichel je tokom karijere promijenio veliki broj klubova. Počeo je u Manchester Cityju, a nakon posudbi po niželigašima igrao je za Leeds United, dok je član Lisica postao 2011. godine. 

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi