Katalonci objavili ime novog trenera Barcelone
Foto: EPA

Ernesto Valverde preuzima Barcu

Katalonci objavili ime novog trenera Barcelone

M. Šljivak

Ekipa Barcelone dobiće novog trenera na kraju ove sezone.

Luis Enrique je odlučio da napusti redove velikana s Nou Campa, a prema navodima katalonskih medija, novi trener Barcelone biće Ernesto Valverde.

Predsjednik kluba Josep Maria Bartomeu navodno je već obavijestio igrače da će im novi trener biti 53-godišnji španski stručnjak, koji trenutno vodi ekipu Athletic Bilbaa.

Valverde bi s Barcelonom trebao potpisati dvogodišnji ugovor, a službeno predstavlje je najavljeno za 29. maj, dan nakon finala Kupa Kralja kojeg Barca igra s Alavesom i u kojem bi katalonski klub mogao barem malo da spasi očajnu sezonu osvajanjem jednog trofeja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Tokom igračke karijere Valverde je dvije sezone nosio dres Barcelone, a u trenerskoj karijeri je pored Athletica vodio još Espanyol, Olympiacos, Villarreal i Valenciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi