Katalonska mašina na pogon Neymara i Messija

Šest komada Granadi

Katalonska mašina na pogon Neymara i Messija

E. Škorić

Barcelona je u šestom kolu španske Primere ugostila Granadu i slavila sa visokih 6:0.

Barca ni u šestom kolu nije primila gol, te je potpuno uvjerljivo stigla do pete pobjede kojom se izdvojila na vrhu sa 16 bodova.

El Arabi je zamalo iznenadio Nou Campu u sedmoj minuti, ali je pogodio prečku. U 11. minuti mladi Munir El Haddadi je bio u prilici da kazni promašaj El Arabija, ali je golman bio siguran.

Uslijedio je period mirne igre, da bi Barca u 26. stigla do vodstva. Neymar je bio strijelac za 1:0, a Brazilac se i kasnije upisivao u strijelce.

U finišu prvog dijela još dvije lopte završile su u mreži gostiju. U 43. minuti Messi centrira s desne strane, Rakitić zabija. Dvije minute kasnije još jedan pogodak Neymara.

I u nastavku su se stvari odvijale onako kako su to željeli domaći igrači i navijači. Messi je u 58. minuti proigrao El Haddadija, ali ovaj puca malo pored gola Granade.

Messi glavom loptu šalje u mrežu nakon ubačaja Alvesa u 62. minuti. Argentinac je četiri minute kasnije poslao dugu loptu za Neymara, koji postiže svoj treći pogodak na meču, a konačnih 6:0 postavio je Messi u 82. minuti nakon sjajne soloakcije.

Barca je zabila 17 golova, a nijedan nije primila u prvih šest kola. Redom su padali Villarreal (1:0), Athletic (2:0), Levante (5:0) i Granada (6:0), dok je bod izvukla jedino Malaga (0:0). 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 6. kolo:
Barcelona - Granada 6:0 (Neymar 26, 45, 66, Rakitić 43, Messi 62, 82)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.