Katalonske zastave će se ipak vioriti u Madridu

Usvojena Barcelonina žalba

Katalonske zastave će se ipak vioriti u Madridu

Zastave Katalonije će se ove nedjelje ipak zavioriti na Vicente Calderonu, gdje će biti odigrano finale Kupa Kralja između Barcelone i Seville.

Vlada Španije je prije nekoliko dana odlučila zabraniti unošenje katalonskih zastava jer ih je okarakterisala političkim, a potom je uslijedio odgovor sa Nou Campa.

Iz Barcelone su poručili da je takva zabrana napad na slobodu izražavanja i slobodnog izbora i uložili su žalbu, koja im se na kraju isplatila.

Sud u Madridu je prihvatio žalbu i ipak dozvolio unošenje zastava Katalonije na stadion u Madridu, na utakmicu koja se igra u nedjelju s početkom u 21:30.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, navijači Barcelone su zbog prvobitne odluke Vlade čak imali ideju unijeti deset hiljada zastava Škotske te na taj način prenijeti poruku španskim vlastima da se oni odnose prema njima kao Velika Britanija prema Škotima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije