Katanec je prošlost, Slovenci pronašli novog selektora?
Foto: EPA

Ostali su samo detalji

Katanec je prošlost, Slovenci pronašli novog selektora?

Nogometni savez Slovenije užurbano radi na potrazi za novim selektorom. 

Nakon što je dosadašnji selektor Srećko Katanec najavio da više neće voditi reprezentaciju Slovenije, krenula je potraga za njegovim nasljednikom, a u ovom trenutku najozbiljniji kandidat je - Robert Prosinečki.

Kako prenose slovenački mediji, sa popularnim Žutim, kojem je nedavno istekao mandat na klupi Azerbejdžana, je više-manje sve dogovoreno i on bi već u utorak trebao doći u nedjelju na završne pregovore.

Osim Prosinečkog, sa klupom Slovenije se u vezu dovodio i Matjaž Kek, ali otežavajuća okolnost kod njega je to što ima važeći ugovor sa Rijekom. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Inače, Slovenci su pod vodstvom Kataneca neslavno završiti kvalifikacije za plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti